2 Mayıs 2008 Cuma

The Best Of The Digitals, En Ideali Hangisi ?

Bütün dünyada analog kavrami dijital ile yer degistirmeye basladi. Bu degisim hayatin her alaninda kendini hissettirmeye basladi. Içinde görüntü, ses ve iletisim olan her yeri kapsadi. Bankalardan tutunda, TV kanallarina, radyolara, devlet birimlerinden özel sektöre degin her yeri kusatti.
Elbette fotografçiligi da... Ve sahis olarak bizleri de etkilemeye basladi. Iste tam bu noktada “Dijital kamera mi, video kamera mi, kamerali cep telefonu-bilgisayari mi kullanmaliyim? Eger kullanmali isem hangisini tercih etmeliyim? En makul fiyat ile neler yapabilirim? Isim için gerekli olan en güzel algiyi hangi kamera ile ve nasil çekebilirim? Neden çekemiyorum? Yapabilir miyim, yoksa seçimimde mi bir problem var” gibi sürekli sorulan bazi sorulara kisa da olsa genel bir açiklama yaparak bu yöndeki endiseleri gidermek istiyorum. Su an itibariyle yeryüzünde, bildigim kadariyla onlarca dolardan on binlerce dolara kadar farkli uygulamalar için üretilmis dijital sistemler mevcuttur. Elbette bunlar arasinda bir seçim yapmak zordur. Daha isin basinda sizlerin karsisinda yer alan bu ucube soru halini ortadan kaldirma adina bazi kriterlere deginerek su zor hali kolaylastirmayi umuyorum. Artik neden dijital diye bir soruyu asmis olmalisiniz. Zira dijital kamerali hayatin kolayligini ve hizini birilerinden bir sekilde görmüs oldugunuz belli ki “neden dijital” yerine “hangi dijital” sorusu ile karsi karsiyasiniz. Iste tam bu safhada dijital kameralarda yer alan bir takim teknik özellikler, bu özelliklerin islevi ve bunlara göre global yada ulusal yani Türkiye'ye has fiyat performans iliskileri devreye girmektedir.
Artik neden dijital diye bir soruyu asmis olmalisiniz. Zira dijital kamerali hayatin kolayligini ve hizini birilerinden bir sekilde görmüs oldugunuz belli ki “neden dijital” yerine “hangi dijital” sorusu ile karsi karsiyasiniz. Iste tam bu safhada dijital kameralarda yer alan bir takim teknik özellikler, bu özelliklerin islevi ve bunlara göre global yada ulusal yani Türkiye'ye has fiyat performans iliskileri devreye girmektedir.
Bu iliskileri kendi açinizdan iyi kurabilmeniz sizin için dogru seçimi tesekkül ettirecektir. Görüyoruz ki dijital bir algi aygiti almaya karar verdigimizde dünyaca bilinen yada henüz pek bilinmeyen markalarin üretimi seklinde önümüze yüzlerce seçenek gelebilmektedir. Ve bunlar arasinda fiyattan tutun da bir çok teknik özellige degin bir çok farkliligi duydugumuzda birden zihnimiz karisiyor ve nasil seçecegimiz noktasinda tereddütler yasiyoruz. Eger bu noktada dijital kamerasi olan biri varsa yakinimizda, onu bir danisman olarak görüp, belki de onun daha önce düstügü hatayi biz de yasamakla karsi karsiya kaliyoruz. Yada tam tersi o kisi dogru kamera seçmis ise ve size de uygun ise tesadüfen dogru seçim yapmis oluyorsunuz. Kimilerine göre göreceli olan bu hal bir açmaz degildir. Ve isinize göre en uygun dijital kamera mutlaka vardir. Yeter ki su asagida yer vermeye çalisacagim teknik kriterleri dogru algilayin. Diger yandan almak istediginizi dogru gruplama içerisinde tahlil edebilin. Aksi halde “en iyisinin en büyük karpuz oldugu” yanilgisina düsmekten kendinizi kurtaramazsiniz.

Hiç yorum yok: